page_banner

Вести

Здраво, дојдете да ги консултирате нашите производи!

За што се користи пловечкото црево?


Пловечкото црево има широка примена, се користи во пристаништа, пристаништа, морска вода, тиња, песок, поплави од испуштање, транспорт на нафта итн. Особено е погодно за средини за изградба на големи атмосферски води.

Пловечките црева се широко користени на сите видови водни басени и морски.Ова се најчестите апликации на пловечкото црево.претовар на нафта во пристаништата, трансфер на сурова нафта од нафтена платформа на брод, багер итн.

Пловечките црева се совршено видливи дури и при неповолни временски услови.Изработени се од пена која не апсорбира вода и не тоне во никакви работни услови.

2 данлоп лебдечко црево

Апликации за пловечко црево

Пловечките црева имаат различни примени во индустријата за нафта и гас, вклучувајќи:

 1 црево за масло за масло

 1) Производство на офшор нафта

Пловечките црева се користат во производството на нафта во море за транспорт на сурова нафта и други течности од бунарот до производствената платформа.Цревата се флексибилни и можат да издржат сурови офшор средини, што ги прави идеални за оваа апликација.

2) Производство на офшор гас

Пловечките црева се користат и во производството на гас на брегот за транспорт на природен гас од бунарот до производствената платформа.Цревата се дизајнирани да го издржат високиот притисок и корозивната природа на природниот гас.

3) Префрлање и истовар на брегот

Пловечките црева се користат за утовар и истовар на сурова нафта, рафинирани производи и хемикалии помеѓу танкери и складишта на крајбрежјето.Цревата обезбедуваат флексибилност и мобилност на процесот на утовар и растовар.

4) Трансфер на офшор

Пловечките црева се користат за пренос на течности помеѓу офшор објекти, како на пример од производствена платформа до складиште.Цревата се дизајнирани да издржат немирни услови на море и може да се прилагодат за да се исполнат специфичните барања.

5) Префрлани дупчење

Пловечките црева се користат при дупчење на брегот за снабдување со кал за дупчење од платформата до бунарот.Цревата се флексибилни и можат да го издржат високиот притисок и абразијата поврзани со процесот на дупчење.

6) Префрлани багери

Пловечките црева се користат при копирање на брегот за транспорт на седиментот од морското дно до површината.Цревата се флексибилни и можат да го издржат абразијата поврзана со процесот на багер.

7) Префрлани рударство

Пловечките црева се користат во офшор рударството за транспорт на минерали и други материјали од морското дно до површината.Цревата се дизајнирани да издржат суровата околина на брегот и може да се приспособат за да задоволат специфични барања.

Пловечките црева играат клучна улога во офшор индустријата за нафта и гас, обезбедувајќи флексибилни и сигурни средства за транспорт на течности и материјали во предизвикувачката офшор средина.

 3 црево за масло

 

За да се обезбеди снабдување со индустриско поморско пловечко црево за опашка, секое поморско пловечко црево е строго проверено за да се обезбеди висок квалитет и целосно да се задоволат барањата за изведба на клиентот.Зебунг има специјален инженерски тим и комплетна опрема за тестирање за да се обезбеди квалитет на цревото.Доколку ги имате тие потреби, ве молиме испратете ни ги деталите и нашиот тим ќе обезбеди серија план за вашиот проект.

 

 


Време на објавување: мај-09-2023 година
  • Претходно:
  • Следно:

  • WhatsApp онлајн разговор!